Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na "nucených" pracech v Německu...

Zbrusu novým vozem Škoda Octavia II, který vehementně odmítá můj kolega Fox umýt se zdůvodněním, že se stejně rychle ta bílá barva zašpiní...

...vyrazili jsme na první akci pod vlajkou našeho nového zaměstnavatele Nomad Data Offense - na výstavu Systems, která se, jako každý rok konala v zemi vepřovým a pivem oplývající - Bavorsku. Místo, které je pro Český národ synonymem zrady - Mnichov jsme hodlali navštívit s tím, že rozhodně nezradíme žádnou ze svých cestovnmích zásad. A tak se i stalo. Měli jsme se opravdu dobře...

Po vzoru pana Foglara a jeho románových postav, i my většinou lovíme tzv. bobříky. Říkáme jim tak i proto, že se k našim osobám většinou hodí obraz úplně jiného zvířete, či zvířat. Díky naší práci to nejsou rozhodně bobříky samoty, hladu, ba ani mlčení, je to prostě úplně jiná „soutěž" a dost možná úplně jiný „sport".

Zatímco do jiných zemí jezdíme s přecevzetím ulovit malého, či většího bobříka (poznámka: velký bobřík = konzumace alespoň jednoho ležáku Foster's, porce lasagní, a středně propečeného steaku, malý bobřík pak = různé mutace této trojice, samozřejmě ne všechno naráz!), do Bavorska jsme odjížděli s tím, že australské pivo Foster's seženeme jen těžko. Základní stavební kámen originálního bobříka tedy chyběl, ale my si téměř vždy dokážeme poradit. Ale to předbíhám.

Cesta začala zajímavě. Cestování do Mnichova je nejpohodlnější přes Rakouskou republiku, po dálnici, rozhodli jsme se, nicméně Rakousko v oněch dnech marně bojujovalo s jadernou elektrárnou v Temelíně. Rakouští soudruzi se tedy rozhodli, že nám zavaří totální blokádou hranic, aniž by tušili, že každý správný čech či moravák je tak trochu pašerák a dokáže se přes hranice dostat i přes protitankové zátarasy. A tak se také stalo. Jízda po lesní cestě ubíhala celkem v pohodě. Do Rakouska jsme se vpašovali snadno, zanechávaje za sebou kontejnerky s uranem, abychom i potmě trefili zpět...

Po cestě jsme zapředli zajímavou filozofickou debatu na téma „Co takhle vyhlásit Rakousku válku", přičemž jsme hýřili nápady na zapojení nových strategických zbraní, například postavení obřího praku vedle Temelína a střílení vyhořelého paliva směrem na Vídeň a pak jsme se oba smáli představě moncnářství, že pokud otevřeme Temelín, zavřeme Dukovany. Jak naivní...

Svým ostatním zásadám jsme měli zůstat věrní jen o několik hodin později, po našem příjezdu do Mnichova. Dostali jsme se (jako obvykle) do problémů s dopravou, parkováním, a jak jsme se měli dozvědět záhy, i s ubytováním. Díky obětavému nasazení v té době již navigátora Foxe se nám nicméně podařilo zabloudit až před náš hotel. Zaparkovat se nám podařilo až po chvíli a u parkování se musím zastavit.

Provoz byl docela hustý. Volné místo bylo na boku ulice v řadě aut a tak jsme začali manévrovat. Velice záhy jsem zjistil, že než naše auto, to spíš zaparkuju do té mrňavé mezery raketoplán, takže se za náma začala tvořit kolona. Všichni byli docela nervózní, až na řidiče autobusu, který stál hned za náma, a kterýho evidentně bavilo sledovat naše počínání. Asi po pěti minutách jsme konečně mezi auta vmanévrovali a kolona se rozjela. Autobusák se vyklonil z okna a zavolal na nás, „Chlapi, dobrý, ale zaparkovali jste vedle požárního hydrantu a tam se stát nesmí"... No výborně. Naštěstí k žádnému požáru nemělo dojít, brzy se nám podařilo v blízkosti objevit podzemní parkoviště, přičemž kolem nás projíždějící policisté dokázali nad naším drobným prohřeškem zamhouřit oko.

Ubytování se rovněž neobešlo bez potíží. Vedoucí hotelu nám oznámil, že protože jsme měli přijet o den dřív (a nepřijeli jsme) náš hotelový pokoj pronajal někomu jinému.

Po krátké, nicméně intenzivní výměně názorů, kterou kupodivu přežil, nám jeden pokoj uvolnil, takže ani nebylo třeba dalších intervencí. Bylo to vlastně divné, protože jsme opožděný příjezd hlásili faxem na začátku týdne, takže by mě zajímalo, ve kterém to mnichovském hotelu nad naším avízovaným pozdním příjezdem kroutí hlavou, ale to není tak podstatné.

Podstatné bylo, že jsme konečně bydleli a mohli se tak věnovat nástrahám velkoměsta, kterým Mnichov bezesporu je. Navštívili jsme několik místních restaurací a barů a po vydatném základu jsme začali degustovat zdejší pivo...

Ranní probuzení indikovalo, že pivovarů je přece jen přesila, kterou zmůžeme jen těžko. No nic, za pokus to stálo. Na snídani jsme vypili hlavně hodně džusu a pak se odebrali na výstaviště, které se mělo stát, na několik příštích dní, naším pracovištěm. V hotelu nás mile překvapila pokojská, která mluvila plynně česky, takže jsme začali doufat, že nejsme jedinými lidmi z bývalého protektorátu, kdo je v Německu, jakkoli 60 let po válce, na nucených pracech.

Systems byl ten rok hlavně nudný, protože naši kolegové nám opomněli připravit hardware, který jsme měli u nich v úschově, a proto jsme našli v okolí jednu velmi půvabnou slečnu hostesku, kterou jsme obšťastňovali častými návštěvami a zásobili ji cukrovinkami, na kterých začala být ke konci výstavy evidentně závislá.

Večer jsme se pak opět zamýšleli nad tím, jak by Mnichov vypadal a výstava Systems zrovna tak, kdyby Spojenci Hitlera neporazili... Shodli jsme se, že svět IT by s největší pravděpodobností byl podobný tomu dnešnímu, ale naše role by byla s největší pravděpodobností odlišná. Například v restauraci bychom neseděli u piva, ale umývali nádobí v kuchyni a výzdoba stěn by možná zahrnovala usměvavé fotografie úplně jiných lidí, než je tomu dnes...

Ve zdraví jsme se vrátili, s Rakouskem uzavřeli příměří, no a můj parťák Fox nakonec to auto taky umyl...

Hezký den...

 

Autor: Petr J. Drahovzal | úterý 1.4.2008 14:50 | karma článku: 7,72 | přečteno: 401x
  • Další články autora

Petr J. Drahovzal

Návštěva F-2016 u F-1989

Je to tak trochu šílený... Nikdy jsem si nemyslel, že po tom, co naše země v historii dávné i nedávné vytrpěla se dočkám toho, co kolem sebe vidím... A bohužel i prožívám...

6.5.2016 v 19:06 | Karma: 20,72 | Přečteno: 706x | Diskuse| Hyde park

Petr J. Drahovzal

Zloději a k**vy

Nevím, zda jste to zaregistrovali. Nejmenovaný poslanec nejmenované strany velmi ostře odmítal večerní, či noční průtah zasedání Poslanecké sněmovny s tím, že v noci pracují pouze zloději a lehké ženy. Ty druhé přitom označil daleko přiléhavějším názvem.

1.11.2011 v 11:25 | Karma: 3,72 | Přečteno: 200x | Diskuse| Politika

Petr J. Drahovzal

Výzva k založení nového hnutí...

Tak nám v hlavním městě uzavřeli koalici ODS a ČSSD. Glosovat se to dá tak, že není třeba odcházet od žlabu, když do něho stále hospodář přisypává..

16.11.2010 v 9:11 | Karma: 5,96 | Přečteno: 323x | Diskuse| Politika

Petr J. Drahovzal

Po modré s vystouplou žílou na krku...

To jsem si ale dal... Ve svém předchozím článku http://drahovzal.blog.idnes.cz/c/162410/Nechteny-navrat-do-let-minulych.html jsem si dovolil opravdu hodně. Poměrně věrně, i když s nadsázkou jsem popsal chování jedné místní organizace jedné strany. Modří již vědí...

15.11.2010 v 8:30 | Karma: 6,90 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika

Petr J. Drahovzal

Nechtěný návrat do let minulých

Aniž bych o to stál, zažil jsem v minulých dnech návrat nejprve do let 80., kdy u nás panovala normalizace a následně, jsa trochu překvapen, pak o kousek dál, tedy do let 50., i když musím přiznat, že pro postiženou osobu (naštěstí) bez fatálních následků... Nebyl to sen, i když bych si přál, aby byl. Byla to víc než skutečnost, dokonce na schůzi Strany, která má ve svém názvu přídomek „demokratická“, tváří se tak a snaží se v rámci českého politického rybníka profilovat na pravé straně politického spektra... Snad se jí to i jinde daří, ale můj zážitek byl více než otřesný.

8.11.2010 v 10:30 | Karma: 19,26 | Přečteno: 1398x | Diskuse| Brno
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 423x
Mám rád život takový, jaký je.. I když je občas složitý jej "uchopit a pochopit". Ale kdyby nebylo proher, jak bychom pak dokázali poznat, že jsme vyhráli? Není to se mnou snadné, ale já se VÁŽNĚ snažím!!!

Seznam rubrik