Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zloději a k**vy

Nevím, zda jste to zaregistrovali. Nejmenovaný poslanec nejmenované strany velmi ostře odmítal večerní, či noční průtah zasedání Poslanecké sněmovny s tím, že v noci pracují pouze zloději a lehké ženy. Ty druhé přitom označil daleko přiléhavějším názvem.

Je zajímavé sledovat počínání našich „vrcholových“ politiků (do uvozovek jsem to dal záměrně). Pokud se jedná o náhrady, jako nemocenskou nebo cestovné, poslanci jsou údajně poslancemi 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a proto jim náleží. V okamžiku, kdy se jedná o práci už tomu tak není.

Několikrát jsem přemýšlel, jak by asi někteří zákonodárci dopadli v soukromé sféře, pokud by „pracovali“ stejným způsobem, jako je tomu ve Sněmovně. A myslím, že by se s valnou většinou zaměstnavatel rozloučil velmi záhy. A ještě k tomu rád. Politika tak pohříchu zůstává pro některé poslance jedinou možností, jak si vydělat peníze, protože jinde by se jim to nemuselo podařit.

Kdysi dávno jsem souhlasil s některými zásadami, které jsou v politice běžné, nerozumím přece jen všemu a tak nemohu posoudit dopady některých rozhodnutí. Jenže časem jsem (bohužel zkušenostmi) zjistil, že naši volení zástupci dělají některým zákonům medvědí službu. Některé předpřipravené normy svými přílepky a pozměňujícími návrhy dokáží spolehlivě předpřipravit k novele, protože jejich neodborné zásahy z původně kvalitního materiálu vytvoří nepoužitelný paskvil. Namátkou zákon o elektronickém podpisu, silniční zákon, protikorupční zákon a tak by se dalo pokračovat. Z tohoto důvodu tedy jednoznačně odmítám, aby třeba o vstupu do Eurozóny někdo rozhodoval za mne. O zákonu o referendu se ale jen hovoří. Ne měsíce, ne roky, ale celou řadu let. A stále marně. Naši zákonodárci se dokáží shodnout jen na tom, že se nedohodnou, popřípadě se vzácně shodují v otázkách imunity nebo svých náhrad.

Když se podívám na ten vzorek, který nás zastupuje, je mi špatně. Někteří chodí do práce opilí, jednoho z poslanců a zároveň hejtmana by nejeden odborník bez váhání označil za sociopata, někdo fackuje lidi na ulici, strojvůdce dokáže přes noc zázračně zbohatnout, jeho kolega zase zneužít poslaneckých náhrad, bývalému premiérovi v době jeho mandátu nepřipadalo zvláštní zaletět si vládním speciálem na lyže.

Když se na to podívám zpětně, pak musím bohužel konstatovat jednu věc. Měřeno optikou toho poslance z úvodu by měl by náš parlament zasedat v nočních hodinách výlučně.

Hezký den.

Autor: Petr J. Drahovzal | úterý 1.11.2011 11:25 | karma článku: 3,72 | přečteno: 200x
  • Další články autora

Petr J. Drahovzal

Návštěva F-2016 u F-1989

Je to tak trochu šílený... Nikdy jsem si nemyslel, že po tom, co naše země v historii dávné i nedávné vytrpěla se dočkám toho, co kolem sebe vidím... A bohužel i prožívám...

6.5.2016 v 19:06 | Karma: 20,72 | Přečteno: 706x | Diskuse| Hyde park

Petr J. Drahovzal

Výzva k založení nového hnutí...

Tak nám v hlavním městě uzavřeli koalici ODS a ČSSD. Glosovat se to dá tak, že není třeba odcházet od žlabu, když do něho stále hospodář přisypává..

16.11.2010 v 9:11 | Karma: 5,96 | Přečteno: 323x | Diskuse| Politika

Petr J. Drahovzal

Po modré s vystouplou žílou na krku...

To jsem si ale dal... Ve svém předchozím článku http://drahovzal.blog.idnes.cz/c/162410/Nechteny-navrat-do-let-minulych.html jsem si dovolil opravdu hodně. Poměrně věrně, i když s nadsázkou jsem popsal chování jedné místní organizace jedné strany. Modří již vědí...

15.11.2010 v 8:30 | Karma: 6,90 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika

Petr J. Drahovzal

Nechtěný návrat do let minulých

Aniž bych o to stál, zažil jsem v minulých dnech návrat nejprve do let 80., kdy u nás panovala normalizace a následně, jsa trochu překvapen, pak o kousek dál, tedy do let 50., i když musím přiznat, že pro postiženou osobu (naštěstí) bez fatálních následků... Nebyl to sen, i když bych si přál, aby byl. Byla to víc než skutečnost, dokonce na schůzi Strany, která má ve svém názvu přídomek „demokratická“, tváří se tak a snaží se v rámci českého politického rybníka profilovat na pravé straně politického spektra... Snad se jí to i jinde daří, ale můj zážitek byl více než otřesný.

8.11.2010 v 10:30 | Karma: 19,26 | Přečteno: 1398x | Diskuse| Brno

Petr J. Drahovzal

Majáčky „slavných“

Netrvalo dlouho a na veřejnost se opět dostaly záběry o porušování dopravních předpisů ze strany řidičů našich vládních činitelů. Hodně často si kladu otázku, proč vlastně pro podobné spoluobčany nemusí platit dopravní předpisy, proč musí dávat na odiv svoje postavení ve společnosti ve formě majáku na své limuzíně. Použití majáčku a s tím spojené výhody by měly být využívány jen ve výjimečných situacích a velmi odpovědně. To, že se některému z ministrů nechce stát v dopravní koloně k takovým případům, dle mého názoru, nepatří. Ostatní řidiče to nejspíš jen popudí a celá ta záležitost trochu zavání arogancí moci.

22.10.2010 v 13:00 | Karma: 5,46 | Přečteno: 292x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 423x
Mám rád život takový, jaký je.. I když je občas složitý jej "uchopit a pochopit". Ale kdyby nebylo proher, jak bychom pak dokázali poznat, že jsme vyhráli? Není to se mnou snadné, ale já se VÁŽNĚ snažím!!!

Seznam rubrik